Home » Boekrecensies » Judas - Astrid Holleeder

Judas - Astrid Holleeder

 

Wie is Astrid Holleeder?

Astrid Holleeder is de zus van Willem Holleeder die verder geen introductie meer behoeft voor de lezers van dit boek. Judas is de debuutroman van Astrid.

Inhoud

Het autobiografische verhaal van een deel van het leven van Astrid, waarin zij haar broer weet te ontmaskeren als een manipulator, ontvoerder, afperser en opdrachtgever voor verschillende moorden. 

 

Schrijfstijl 

Astrid weet op een indrukwekkende manier de afgrijselijke beklemmende sfeer weer te geven die er heerst in de gehele familie door de acties van haar broer Willem. De angst spat van elke bladzijde af. Naast het wanhopige en voor de lezer bijna onwerkelijke proces dat ze met haar zuster doorloopt om Wim achter de tralies te krijgen weet ze tevens op een indringende wijze haar eigen worsteling weer te geven over haar gevoelens voor haar broer.

 

Conclusie

Omdat dit verhaal niet bepaald vrolijk is te noemen zullen er mensen zijn die bij voorbaat al afhaken. Begrijpelijk, toch verdienen de ongelooflijk moedige vrouwen in dit horrorverhaal meer. Het geeft een inkijkje in de gedachtengang van een psychopaat.  Dit wordt zo vakkundig neergezet dat ik mezelf er regelmatig van moest overtuigen dat dit geen fictie was maar bittere werkelijkheid. Ik hoop dat het nog heel lang niet haar testament zal blijken te zijn zoals Astrid dit boek zelf heeft genoemd.

 

Info

Titel: Judas

Auteur: Astrid Holleeder

ISBN: 9789048825028

Aantal bladzijdes : 576