Home » Boekrecensies » Zondaarskind - Marion Pauw

Zondaarskind - Marion Pauw

 

Wie is Marion Pauw? 

 

In 2005 debuteert ze met ‘Villa Serena. Doorbreken doet ze in 2008 met ‘Daglicht’, hiermee won ze de Gouden Strop. Een aantal van haar boeken zijn inmiddels ook verfilmd.

Inhoud

De inmiddels bejaarde Truitje komt haar rivale uit haar jeugd weer tegen. Deze keer besluit ze haar niet zomaar te laten lopen en neemt op ultieme wijze wraak.

 

Schrijfstijl

Het eerste deel van het boek speelt zich af in een tijd waar mensen die ertoe doen (of dat van zichzelf vinden) dienstbodes in huis hebben. Ondanks dat ik niet graag over deze tijd lees weet ze me toch het verhaal in te trekken. De schrijfster weet mijn verontwaardiging te wekken over de behandeling van de hoofdpersoon en noopt me zo tot doorlezen. Het deel dat in het heden speelt geeft een huiveringwekkend beeld hoe het er in sommige zorg- en verpleeghuizen aan toe gaat. Daarnaast is de opbouw naar de ultieme wraak van Truitje spannend om te lezen.

 

Conclusie

Het is verbazingwekkend hoe gemakkelijk Marion empathie weet op te wekken voor de hoofdpersoon Truitje terwijl je weet dat de ultieme wraak op haar rivale op zijn zachts gezegd niet erg netjes zal zijn. De spanning wordt goed opgebouwd en maakt dat je steeds sneller gaat lezen. Zou ze haar ultieme wraak weten te nemen? Lees het en je zult het weten.

 

Info

Titel: Zondaarskind

Auteur: Marion Pauw

ISBN: 9789026336461

Aantal bladzijde: 291

Website: www.marionpauw.nl