Creatief in woord en beeld
Home » Columns » Boycotten die handel

Boycotten die handel

 

Draag je weleens een T-shirt? Dan ken je ze vast wel, die vermaledijde gaatjes ter hoogte van je navel. Nou draag ik mijn hele leven al T-shirts en ik kan me niet herinneren dat iedereen vroeger met gaatjes rondliep. Verdacht vind ik dit en ik ga op onderzoek uit.

 

Eerst even wat kreten die je al snel tegenkomt op het internet:

‘Het komt door motten.’ Serieus? Dan heeft iedereen in Nederland ineens motten in zijn kast, ik geloof er niets van.

‘Het komt door je riem.’ Nou die kan ik gelijk weerleggen want ik draag nóóit een riem.

‘Het komt omdat je teveel tegen het aanrecht aangeleund staat’ Werkelijk? Nu wil ik niet mijn armzalige relatie met mijn aanrecht hier gaan blootleggen maar geloof me als ik zeg dat die aanrecht er niets mee te maken heeft. Bovendien stond men vroeger heel wat langer in de keuken dan tegenwoordig en toen ook geen gaatjes in T-shirts te bekennen.

 

Nee al snel kun je dan concluderen dat de kwaliteit van T-shirts hard achteruit is gegaan. Vroeger (toen alles nog goed was) werd het materiaal gebreid met twee draden en sinds de gaatjesintshirt periode wordt het gebreid met een draad. Een draadje gaat natuurlijk veel sneller stuk dan twee draadjes. Hogere wiskunde die zelfs ik begrijp.

 

Waarom is dan een simpele vraag. Het is goedkoper dus de leverancier verdient er meer aan en ten tijde van de crisis had niemand veel geld over voor een T-shirt dus dan maar goedkope troep. Die werd nog wel verkocht.

 

Nu is de crisis intussen al weer voorbij lees ik, dus kledingproducenten kunt u weer overgaan op tweedraads T-shirts? Echt, twee weken geleden een T-shirt gekocht en nu al gaatjes erin. Dat is dus gewoon geld weggooien. Ik ga T-shirts voorlopig maar eens boycotten, doe jullie mee? De klant bepaalt namelijk wat er in de winkel ligt en ik zeg: we verdienen beter dan deze troep.

 

Maarre, wat moet ik nu aan?

 

 @Ingrid Aanen