Home » Columns » Fijne vakantie!

Fijne vakantie!

 

‘Het geld groeit me niet op de rug,’ schreeuwt de schelle stem.

 

Er is iets aan de hand, ze voelt het maar kan het niet duiden. Nog niet. Veel heen en weer geloop. Terwijl ze boven hoort praten glipt ze de keuken in, even kijken of er nog wat te eten valt. Op alle bekende plekjes kijkt ze maar er is niets. Wanneer ze de schelle stem naar beneden hoort komen haast ze zich gauw weer terug naar haar kinderen. Die moet ze beschermen, de vrouw heeft haar al eens eerder de keuken uitgeschopt. Even later ziet ze de bekende grote handen dichterbij komen. Deze handen is ze niet bang van, die horen niet bij de schelle stem. Even later wordt ze opgepakt en samen met haar kinderen ergens in geduwd. Ze kan niet rechtop zitten. Gelukkig heeft ze goede ogen die ook dienstdoen in het donker. Haar kinderen kruipen tegen haar aan. De stemmen zijn weg, al een hele tijd. Die schelle stem mist ze niet maar die donkere wat brommerige stem zou ze nu best wel weer willen horen. Voorzichtig probeert ze of ze een opening kan vinden. Haar maag knort, ze krijgt het steeds kouder.

 

Tussen allerlei afval dat gedumpt is op een parkeerplek staat een plastic doos, bij elkaar gehouden door wat tape. Mensen lopen gehaast voorbij, op weg naar hun werk. Het kleine witte hondje snuffelt aan de doos, zijn kleine staartje kwispelt. Opgewonden loopt hij om de doos heen en zachtjes blaft hij.
‘Wat heb je gevonden, waar je zo blij van wordt schat?’ mompelt het baasje. Ze loopt naar de doos en probeert door een gat wat half afgeplakt is met tape naar binnen te kijken. Haar adem stokt als ze in de doos kijkt. Gauw pakt ze haar telefoon.

 

De beweging voelt ze en krampachtig probeert ze haar kinderen te beschermen. Ze is zo moe. Plotseling is er heel veel licht en lieve stemmen die tegen haar praten. Even later ligt ze lekker op een dekentje met haar kinderen tegen haar aan. Ze ruikt het eten en weet hier is het goed.

 

Deze poezenfamilie is gelukkig gered en wordt opgevangen in het asiel totdat er permanent adres voor haar is gevonden. Andere dieren zijn niet zo gelukkig in deze tijd.

 

Maar ja wat moet je anders? Je wilt toch wel op vakantie niet waar…

 

 

@Ingrid Aanen 02 Aug 2016