Creatief in woord en beeld
Home » Blog » Horror hormonen

Horror hormonen

Gepubliceerd op 11 januari 2019 om 15:26

Hormonen, je kunt niet met ze en je kunt niet zonder ze. We maken ze zelf aan en ze regelen van alles in je lijf. Zonder hormonen zou de boel lelijk in de soep draaien. Dus oké de normale hormonen mogen en moeten blijven.

 

Er is echter een groepje dat we gerust horror hormonen kunnen noemen. Die vallen je lastig. Altijd en overal. Vooral als je stress hebt. Dat is hun boterham zeg maar. Ik zou het fijn vinden als ze wat minder nadrukkelijk aanwezig zouden willen zijn. Bijvoorbeeld op bepaalde plekken in mijn lijf? De traanbuizen misschien? Die lopen over als ik ook maar denk iets zieligs te zien op tv en hup stromen maar. De Niagarawatervallen zijn er niks bij.

 

En al heel lang is mijn interne verwarmingsknop kapot. Die horror hormonen laten me op gepaste en veel vaker op ongepaste tijden het rood naar de kaken stijgen. Puffend gooi ik ’s nachts het dekbed van me af om even later als een schoothondje te liggen rillen van de kou.

 

Nog erger vind ik het als ik sta te praten met iemand en ik voel de grote brandende hitte uitslaan. Soms ben je dan in een gesprek waarbij je dat niet wil laten merken, ken je dat? Stoïcijns de zweetdruppels naar beneden voelen glijden doe ik alsof die schitterende vuurrode appelwangen van me heel normaal zijn terwijl ik eigenlijk het liefst zonder jas naar buiten wil vluchten.

 

Irriteren dat doen ze en ze laten jou je ook ergeren. Aan van alles. Dus sorry als ik niet zo aardig ben geweest of heb staan krijsen als een viswijf tegen je maar echt, dat ben ik niet zelf. Nee edelachtbare, het zijn de horror hormonen die me dat laten doen.

 

Het schijnt over te gaan las ik laatst. Je bent niet meer interessant voor ze wanneer je stokoud bent.

Nou fijn… geloof ik.

 

@Ingrid Aanen


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Ellie Schmitz
2 jaar geleden

Oh wat vreselijk naar en soms ook heel ongemakkelijk...hoop dat je snel verlost bent van deze horror 😕

Ingrid
2 jaar geleden

Ha Ellie, gelukkig is het soms periodes ook wat minder maar ik zal blij zijn als het ooit eens echt verdwijnt. Dank je wel voor je leuke reactie

Corina Bloem
2 jaar geleden

Heerlijk stukje, Ingrid.
Sjaaltje om je nek, (waarom??) sjaaltje weer af.
Dekbed open, ennn dekbed weer dicht. Smile.

Ingrid
2 jaar geleden

Dank je wel Corina voor je leuke reactie!