Creatief in woord en beeld
Home » Blog » Negen vingers

Negen vingers

Gepubliceerd op 4 maart 2019 om 13:23

Een echte klusser ben ik niet. Grote stoere klussen laat ik dan ook graag over aan dito mannen. De lekkage op zolder bleek een heuse klus. De lekke dakkapel werd gemaakt door twee grote en stoere mannen. Een muurtje witten draai ik mijn hand echter niet voor om. Dat kwam goed uit. Bij het leeghalen van de zolder vond ik nog een nieuwe pot witte muurverf in de kast, die ik ooit eens niet op tijd meer had teruggebracht. Twee dagen later was de zolder keurig gewit. Nu gelijk maar even doorpakken. Jaren geleden al tapijttegels gekocht. Willen die goed functioneren dan zal je toch eerst het vaste tapijt eruit moeten halen en zover was ik nooit gekomen.

 

Omdat ik dus niet een echte klusser ben kijk ik altijd eerst even op internet of er iets over te vinden is. Geniale tip vond ik daar. Als stoere man of vrouw ruk je natuurlijk het hele tapijt er in een keer uit. Ik keek tersluiks naar mijn bovenarmen waar zich overduidelijk geen spierballen bevonden en dacht er het mijne van. De tip was om het niet in een keer eruit te halen maar het in banen te doen waardoor je het later ook makkelijker kunt vervoeren. Zogezegd zo gedaan. Het was in het begin even peuteren maar eenmaal een stukje los trok ik de baan vrij makkelijk weg. Tot je natuurlijk halverwege op zo’n onvermijdelijk kwak lijm stuitte. Even bikken met een stanleymes hielp wel. Net toen ik me afvroeg of het mes nog wel scherp was liet ik hem in mijn wijsvinger verdwijnen. Het was heel scherp kan ik je vertellen.

 

Ken je dat als je bloedend als een rund probeert het cellofaantje van een pleister eraf te trekken en dat dan niet meteen wil lukken? Afijn het lukte uiteindelijk. Toen ik het bloed weer van de muur had afgehaald voelde ik dat het topje van de wijsvinger veel kouder was dan de rest. Misschien de pleister wat te strak aangetrokken in de zenuwen? Na een stukje losgepeuterd te hebben en iets losser gedaan, werd het topje weer warm. Mooi, ook weer voor afsterven behoed.

 

Een echte klusser zal ik nooit worden maar ben toch heel blij met hoe de zolder gaat worden en die tapijttegels straks neerleggen is een eitje.

Zelfs met negen vingers.


«